مشاوره حقوقی کلاهبرداری

مشاوره حقوقی کلاهبرداری

کلاهبرداری عبارت است از توسل به عملیات متقلبانه و بردن مال دیگری. در واقع شخص کلاهبردار با انجام اقدامات فریبکارانه توام با سونیت، اقدام به جلب اعتماد دیگران و ترغیب آنان به پرداخت وجوه میکند. مجازات جرم کلاهبرداری در سال های متمادی دستخوش تحولات عمده ای شده و اکنون نیز بسته به آنکه ارزش مال دریافتی توسط کلاهبردار، تا سقف صد میلیون تومان یا بیش از آن باشد متفاوت است.

ما در این مشاوره سعی بر آن داریم تا تمام آنچه که در رابطه کلاهبرداری حائز اهمیت است را ارائه دهیم.

مراحل ارتکاب جرم کلاهبرداری

در گام اول، شخصی که فکر بردن اموال دیگران از طریق کلاهبرداری را دارد سعی میکند اعمالی انجام دهد تا اعتماد اشخاص معمول و متعارف جامعه جلب گردد و اطمینان ایجاد کند که عوض متناسب و بعضا چندبرابری نصیب آنان شود.

برای این امر یک شرکت سوری ثبت میکند، خود را صاحب نفوذ معرفی میکند، از حوادث و پیش آمدهای آینده خبر میدهد، عنوان مجعول اختیار میکند، با جعل اسناد و مدارک خود را دارای مقام عالی دانشگاهی یا سمت دولتی معرفی می کند.

در جرم شناسی، کلاهبرداری را جرم یقه سفیدها می نامند، کنایه از اینکه معمولا اشخاصی که نفوذ و اعتباری در جامعه دارند با سواستفاده از آن اقدام به اغوا و فریب دیگران می کنند.

در جامعه ای که امنیت سرمایه گذاری وجود ندارد، امکان استعلام اعتباری اشخاص فراهم نیست، بسیاری از اشخاص بدون مطالعه کافی قراردادها و از همه مهم تر بدون مشورت گرفتن از مشاور حقوقی مجرب اقدام به امضا اسناد تعهدآور میکنند، آمار بالای کلاهبرداری امر عجیبی محسوب نمیشود.

پس از فراهم آوردن مقدمات فوق و جلب اعتماد دیگران درخواست پرداخت وجوه با عنوان پیش پرداخت و یا حتی کل مبلغ قرارداد را میکند. باید دانست تا این مرحله جرم کلاهبرداری اتفاق نیفتاده و زمانی جرم کامل میشود که مالی ولو اندک از شما اخذ شده باشد. پس اگر در این مرحله قصد شکایت دارید عنوان اتهام “شروع به کلاهبرداری” میباشد.

شکایت کیفری کلاهبرداری و استرداد مال

طرح به موقع شکایت، بهترین اقدام پس از کلاهبرداری از شماست. در واقع با اطلاع سریع به مقامات انتظامی و قضایی، میتوان امید داشت تا شخص از کشور خارج نشده یا اموال به دست آمده را منتقل نکرده است، دستگیر شود. پس از تنظیم شکواییه و ثبت آن در دفاتر خدمات قضایی و ارجاع به یکی از شعب دادسرا، تمام اسناد و مدارک خود را در روز تعیین شده به شعبه مذکور برده و تقاضای ممنوع الخروجی شخص را داشته باشید.

اگر پرونده شما کثیر الشاکی باشد، تلاش بیشتری برای دستگیری و استرداد اموال مردم صورت میگیرد؛ هرچند که در صورت یافت نشدن اصل مال، نحوه جبران خسارت سخت تر خواهد بود. پس از تکمیل پرونده در دادسرا، نوبت به مرحله دادگاه میرسد. در دادگاه کیفری ادله شما و متهم بررسی شده و در نهایت تصمیم نهایی اتخاذ میشود. اما بدانید حتی اگر در نهایت، دادگاه متهم را مجرم تشخیص نداد، کار به پایان نرسیده است. بلکه شما میتوانید با تقدیم دادخواست حقوقی طبق قواعد عام، حقوق مالی خود را مطالبه کنید.

راه طرق فوق العاده شکایت از آرا همچون اعاده دادرسی میتواند برای شما وجود داشته باشد. بابت استرداد اموال در دادگاه کیفری نیز نیاز به دادخواست جداگانه نیست بلکه خود دادگاه رای به استرداد آنان میدهد.

دعاوی کلاهبرداری از دعاوی پیچیده و بعضا چندساله دادگستری هاست. توصیه میشود از ابتدا با مشورت یک وکیل و مشاور حقوقی مجرب و متخصص به طرح شکایت اقدام کنید.

کلاهبرداری

انتقال مال غیر؛ در حکم کلاهبرداری

انتقال (فروش یا اجاره) مال غیر نیز به دلیل فقدان سند رسمی بسیاری از املاک و پایین بودن اعتبار سند رسمی در کشور ما به نسبت سایر نظام های حقوقی، متاسفانه معمول است.

برخلاف آنچه در ابتدا تصور میشود، انتقال مال غیر صرفا ناظر به اموال غیرمنقول (زمین و ملک) نیست بلکه مالکیت بر همه اموال محترم است و انتقال آنان موجب مسئولیت کیفری و مدنی شخص میشود. برای مثال مردی که جهیزیه همسر خود را میفروشد یا با جعل وکالت نامه رسمی، خودروی متعلق به برادر خود را منتقل میکند نیز، مرتکب این جرم شده است.

با الزام مشاورین املاک به اخذ کد رهگیری از سامانه املاک برای معاملات منعقده در این بنگاه ها، امید میرفت که با شفاف شدن مالکیت آپارتمان های فاقد سند، ارتکاب این جرم کاهش بیابد در حالیکه به دلیل مشکلات متعدد عملی و اجرایی این هدف به طرز چشمگیری محقق نشد.

اما اگر بزهدیده این جرم واقع شدید به نحوی که مال شما به دیگری منتقل شده یا مال غیر را بدون اطلاع خریده اید، میتوانید اقدام به شکایت کیفری علیه انتقال دهنده کنید. اما باید بدانید که در صورت اول، ابتدا باید مالکیت خود را ثابت کرده و سپس شکایت خود را مطرح کنید. اگر سند رسمی دارید که بدون مشکل از ابتدا اقدام کیفری کنید در غیر اینصورت باید ابتدا در دادگاه حقوقی رای قطعی اثبات مالکیت اخذ و سپس به مرجع کیفری مراجعه کنید.

مجازات کلاهبرداری

کلاهبرداری را به ساده و مشدد تقسیم کرده اند.

در کلاهبرداری ساده شخص نه سمت عمومی و دولتی دارد و نه خود را کارمند دولت و دستگاه های حاکمیتی معرفی میکند و نه اینکه با استفاده از رسانه های ارتباط جمعی اقدام به فریب دیگران میکند.

کلاهبرداری مشدد نیز به شرط وجود هریک از شرایط فوق محقق میشود. در کلاهبرداری ساده اگر ارزش مال دریافتی تا سقف صدمیلیون تومان باشد، مرتکب به شش ماه تا سه سال و نیم حبس و جزای نقدی معادل اموال تحصیل کرده محکوم میشود؛ در صورت تجاوز رقم و یا ارزش وجوه و اموال دریافتی از مبلغ ذکر شده، مجازات وی یک تا هفت سال حبس و جزای نقدی به همان میزان مذکور است. مجازات کلاهبرداری مشدد نیز بسته به رقم آن، یک تا پنج سال (تا یکصد میلیون تومان) یا دو تا ده سال (بالغ بر یکصد میلیون تومان) حبس و جزای نقدی به همان میزان دریافتی میباشد.

چند راهکار جهت پیشگیری از کلاهبرداری

یکی از راه های پایین آوردن ریسک معاملات، اخذ تضمینات کافی از طرف است. برای مثال بابت پیش پرداخت پیمانکاری، ضمانت نامه بانکی معتبر مطالبه کنید، تا قبل از پرداخت کامل اقدام به انتقال قطعی در دفترخانه نکنید و بابت اقساط باقی مانده، چک پشت نویسی شده (ضمانت) بگیرید؛ اگر خریدار هستید تا قبل از مشاهده سند رسمی و تطابق دقیق موقعیت جغرافیایی ملک (که در قسمت پایین اسناد تک برگی جدید آمده) با مکان بازدید شده، مبلغی واریز و پرداخت نکنید.

اگر با شخص حقوقی طرف قرارداد هستید، با استعلام از سامانه “شناسه ملی اشخاص حقوقی” به نشانی (http://www.ilenc.ir/)) از وجود و ثبت شرکت اطمینان حاصل کنید. با ملاحظه آخرین صورت های مالی شرکت از وضعیت اعتباری شرکت مطلع شده و آنرا در تصمیم گیری نهایی خود لحاظ کنید. حتی الامکان از فکر پیش خرید ملک بیرون بیایید مگر اینکه اعتماد کافی به پیمانکار، وضعیت پیشرفت کار، توانایی فنی و مالی برای تکمیل پروژه داشته باشید. از همه مهم تر تنظیم قرارداد پیش فروش آپارتمان در دفترخانه اسناد رسمی است تا ریسک انتقال چندباره ملک به حداقل برسد.

*مشورت گرفتن در هر امری به خصوص موضوعات حساس حقوقی مثل عقد قرارداد و پرداخت مبالغ سنگین هزینه اقدامات اشخاص را به نحو موثر قابل توجهی کاهش میدهد. پیشنهاد میشود قبل از اقدام به عقد معامله از مفاد کامل قرارداد و تعهدات طرفین اطلاعات کافی کسب کنید و در صورت عدم تخصص در این امر، حتما از یک وکیل یا مشاور خبره راهنمایی گرفته و ریسک حقوقی_مالی خود را کاهش دهید.


خدمات مشاوره حقوقی توسط مجموعه پاد با بهترین کیفیت قابل انجام می باشد برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره حقوقی تلفنی با شماره تلفن 26116691 تماس حاصل فرمایید.

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “مشاوره حقوقی کلاهبرداری”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.